Novosti

Šibenska šansona i Dušan Šarac u utrci za nagradu Porin, čak pet nominacija za Matiju Dedića

Čak pet nominacija za nagradu Porin ima Matija Dedić, a po jednu nominaciju imaju Šibenska šansona te Dušan Šarac kao producent Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Finalisti 24. izdanja Glazbene nagrade Porin objavljeni su jučer na svečanoj ceremoniji u zagrebačkom Matis Absolute Loungeu.

Opširnije →

Pjevačkom velikanu u čast: Vicina ‘Zvona moga grada’ zvonit će u Šibeniku i nakon 45 godina

Prekrasna skladba “Zvona moga grada”, s kojom je Vice Vukov pobijedio na “Splitskom festivalu” prije točno 45 godina, otvorit će ovogodišnje 18. “Večeri dalmatinske šansone”, koje će se u Šibeniku održati 21. i 22. kolovoza.

Opširnije →

Šibenska šansona 14. put natječe se za Porina

Nominacija za Porina šibenskom je festivalu jučer u Zagrebu dodijeljena za najbolji album s raznim izvođačima, čiji su urednici Branko Viljac i Dušan Šarac.

Opširnije →

Večer internacionalne glazbe počinje kod katedrale u 21 sat

Uz poljske, irske ili slovenske zvijezde nastupit će i naši poznati izvođači, Đani, Maršan i Đani Stipaničev, Helena Bastić, Nina Badrić, Nera Gojanović i drugi

Opširnije →

Šansona nominirana u dvije kategorije za nagradu Porin

Šansona je nominirana u kategoriji najboljeg kompilacijskog albuma te u kategoriji najbolji album s raznim izvođačima.

Opširnije →

Album prvijenac klape Sebenico nominiran za Porina

U Zagrebu su večeras objavljene nominacije za najprestižniju glazbenu nagradu u zemlji, Porin 2013. U kategoriji za najbolji album klapske glazbe, našao se i prvi album šibenske klape Sebenico, a Večeri dalmatinske šansone ove su godine nominirane u čak dvije kategorije: najbolji kompilacijski album s raznim izvođačima i najbolji kompilacijski album

Opširnije →

Pobjednici 15. Večeri dalmatinske šansone Đani Stipaničev i Dean Dvornik

Najviše nagrada sinoć je pokupila mlada šibenska klapa Brodarica. Za pjesmu ‘Korak’ nagrađena je drugom nagradom publike i stručnog žirija, a Šansonijera je dobila i za najbolje kantautorsko djelo.

Opširnije →

Srebrni Šansonjer za Arsena Dedića

U Bunarima je prezentirana i zbirka pjesama ‘Godine šibenske šansone’ autorice Gojke Pelajić Skorić koja je u svojoj zbirci koristila sve naslove pjesama s Večeri dalmatinske šansone.

Opširnije →

Prva večer festivala na kojem nema mjesta za Jolu i Rozgu

- Svaka čast mojim kolegama i prijateljima, nek se ne naljute, ali drago mi je što je Šansona festival na kojem nema mjesta za Jolu ili Rozgu – kazao nam je Branko Bubica iz klape Maslina, koja je hit pjesmom 'Da te mogu pismom zvati', uz ovacije publike, zatvorila prvu, retrospektivnu večer jubilarne Šansone.

Opširnije →

15 godina Večeri šansone: Prisjećamo se prvih Festivala

Retrospektivom najboljih i najpopularnijih skladbi šibenski Festival dalmatinske šansone proslavit će danas svoj petnaesti rođendan.

Opširnije →

Novosti

     

    Prodaja ulaznica

    Ulaznice za Večeri dalmatinske šansone možete nabaviti online na entrio.hr:

    Večer u počast Vice Vukova

    Večer novih skladbi

     

     

     

     

    Zlatni sponzor festivala 24. Večeri dalmatinska šansone Šibenik 2021.