15. Šansona prvi put bez debitanta, ali s bogatim pratećim programom

24.Kolovoz.2012, 10:06 admin

- Popratni program je tu da obilježimo taj mali jubilej i da se ime Šansone spominje po cijelom gradu. Bit će tu svega, od promocija knjiga, zbirka poezije do promocije ploča i neobičnih koncerata u stilu ‘od Bacha do sevdaha’, a dolazi nam prijatelj iz Sarajeva, svjetski prvak u sviranju harmonike – objašnjava Viljac.

Do početka 15. Festivala dalmatinske šansone ostalo je još par dana, a organizatori u međuvremenu najavljuju pregršt zanimljivosti.

- Već smo imali priliku čuti pjesme na gotovo svim hrvatskim radijskim postajama. Mogu reći da je ‘feedback’ kako glavnih urednika, tako i slušatelja izvanredan, te nam govore da imamo odlične pjesme i izvođače – hvali se Branko Viljac, jedan od direktora popularne šibenske Šansone.

NEK’ SE ČUJE IME ŠANSONE

Zanimljivost ovogodišnjeg programa je činjenica da po prvi put u glavnom programu neće nastupiti nijedan debitant, te će ga pratiti i popratni program i to uglavnom rezerviran za zadnji festivalski dan.

- Popratni program je tu da obilježimo taj mali jubilej i da se ime Šansone spominje po cijelom gradu. Bit će tu svega, od promocija knjiga, zbirka poezije do promocije ploča i neobičnih koncerata u stilu ‘od Bacha do sevdaha’, a dolazi nam prijatelj iz Sarajeva, svjetski prvak u sviranju harmonike – objašnjava Viljac. Naime, u novootvorenom Muzeju Tajne Šibenika – Bunari, 23. kolovoza, s početkom u 21 sat, koncert će održati Sammir Hasić na abandenonu (posebnoj vrsti harmonike, op.a.)i Neven Šverko na violončelu. Samo dva dana kasnije na istom će se mjestu održati promocija CD-a ’15. Dalmatinska šansona Šibenik 2012′, potom promocija zbirke pjesama Gojke Pelajić Skorić ‘Godine šibenske šansone’. Istog dana, također na istom mjestu, promociju knjige imat će i dr. Nela Sršen ‘Rak u duši’. Promociju će svojim dolaskom ‘počastiti’ i legendarni šibenski glazbenik Arsen Dedić.

NEIZVJESNO DO KRAJA

Tako će glavni program 15. šansone na kojoj će nastupiti 22 izvođača, upotpuniti i prateći sadržaji, a o samom izboru pjesma koje bi mogli ponijeti nagradu u nekoj od kategorija, Viljac kaže da će biti neizvjesno do samog kraja.

- Zanimljivo je da imamo toliko dobrih pjesama i isto toliko favorita da je teško izdvojiti samo jednu zbog čega će žiri i publika imati veoma težak zadatak. Po svoj prilici, bit će ovo jedna ugodna festivalske večer – zaključuje Viljac.

IZVOR: Šibenski Portal

Šansona 2023